Wire Light, un homenatge a una icona dels Eames


Wire Light és una família de làmpares del dissenyador català David Abad que homenatja una icona del disseny industrial del segle XX, la Wire Chair, obra de l’arquitecte i dissenyador nord-americà Charles Eames i la seva dona Ray, el 1951.

Produïda per B.Lux, aquesta col·lecció utilitza, igual que l’emblemàtica Wire Chair dels Eames, té com a eix del seu disseny una malla metàl·lica que dóna forma a la pantalla del llum. En el cas de les versions de lluminària de taula i lluminària de peu, incorpora un trípode de fusta de roure, que també evoca el disseny de les potes de la Wire Chair. La família està disponible en acabats de pantalla caqui o blanc, amb cables tèxtils del mateix to, i diversos diàmetres de pantalla.

Wire Light, Família de làmpares de B.Lux

Amb el propòsit d’adaptar a tots els espais, B.Lux fabrica dues mides de les versions de taula i peu, així com 4 suspensions, totes elles amb pantalles de diferents diàmetres. Tant la funció de peu com de suspensió disposen d’una versió XL, amb pantalles de 75 centímetres de diàmetre, molt apropiades per al seu ús en col·lectivitats, hotels i espais de grans dimensions. A això contribueixen també les fonts de llum sostenibles que empra aquesta nova col·lecció de lluminàries d’Abad.

En l’actualitat, la Wire Chair original és produïda per Vitra.

Voleu saber-ne més dels èxits dels Eames? Podeu visitar la seva pàgina oficial, on trobareu una àmplia informació sobre la vida i l’obra d’aquests dues icones del disseny.

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu