La veritat del pot petit


Pocs metres i poc pressupost? Sí, 65m2 no donen per a massa. I més si un pensa en què seran la llar d’una parella amb una criatura. Però és en veure projectes com aquest, de l’arquitecte Normundas Vilkas, que s’aprecia veritablement el que es pot arribar a aconseguir si es tenen les idees adequades.

L’objectiu d’aquesta reforma era aconseguir un apartament per a una família jove en un complex d’habitatges de nova construcció a Vilnius, Lituània. Es tracta d’una vivenda petita i de baix pressupost, un projecte es va convertir en tot un repte personal per a l’arquitecte Normundas Vilkas.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-4

A banda de dissenyar la distribució de la planta i els metres que es destinarien a cada espai, Vilkas també ha estat l’encarregat de dissenyar els mobles de la sala d’estar.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-5

La falta de metres ha fet que el mobiliari s’adapti a les necessitats del client: el sistema de prestatgeria oberta de fusta lacada té prou espai per al gran nombre de llibres de la família. Alhora, les portes corredisses oculten un petit despatx.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-8

A la sala d’estar, aquest sistema de prestatgeria s’ha transformat en un armari. L’espai reservat per a la TV queda integrat dins la mateixa estructura de l’estanteria.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-9

La porta laminada blanca separa l’habitació dels nens i la sala d’estar.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-14

Des de les finestres es pot gaudir d’una atractiva vista panoràmica de la ciutat. El sostre de formigó en brut s’ha combinat amb la fusta contraxapada i queda emmarcat per les parets blanques i els mobles.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-15

Un conjunt que combina perfectament amb el paviment de roure blanquejat i, com a toc final, amb els colorits detalls de decoratius.

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-10

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-17

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-18

Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-19 Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-20 Apartament a Vilnius-Normundas Vilka-21

Arquitecte: Normundas Vilkas
Ubicació: carrer Vivulskio 41, Vilnius, Lituània
Any: 2015
Superfície: 62,6 m²
Fotografies: Lleones Garbacauskas

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu