Esgarrifa: Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly


Hi ha coses que semblen impossibles. Com quan als 90 vam veure a Marty McFly, el Michael J. Fox de Retorn al Futur II i III, lliscar pels carrers amb un monopatí que levitava. Vint-i-sis anys després Lexus presenta la seva aerotaula Lexus Hoverboard i en veiem les seves proeses en un vídeo espectacular rodat a Cubelles (Barcelona).

Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly

Tot i que no és la primera empresa que ho intenta, el projecte de la Lexus Hoverboard va començar fa 18 mesos. Una col·laboració entre aquesta empresa d’automòbils de luxe y científics especialitzats en tecnologia de levitació magnètica. Després d’unes proves amb el patinador professional Ross McGouran a Dresden (Alemanya), l’equip volia portar l’aerotaula fins als límits i posar-la a prova en un entorn dinàmic.

Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly

Des de la presentació d’aquesta aerotaula, anomenada Slide, al juny s’han dut a terme proves en un pista construïda per a aquest projecte a Cubelles, on s’ha incorporat la tecnologia necessària per al funcionament d’aquesta taula: 200 metres de pista magnètica. I ha estat així com s’ha fet possible, per exemple, lliscar i levitar sobre l’aigua.

Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly

Però com funciona? La Lexus Hoverboard es basa en l’ús de la levitació magnètica. Al seu interior amaga un material superconductor a -197 graus per mitjà de la immersió en nitrogen líquid (d’aquí prové el fum). La taula pot lliscar llavors sobre la pista, que incorpora rails amb imants.

Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly

Lexus ha capturat les imatges de la prova final a Cubelles en una pel·lícula dirigida pel director Henry-Alex Rubin i on també apareix un nou model de cotxe de l’empresa. Tot i que encara no se’n tenen més detalls, segurament després de l’estiu en veurem un excel·lent spot d’aquest nou cotxe. El que sí sabem és que, ara per ara, l’Slide només és un prototip.

Lexus fa realitat el monopatí volador de Marty McFly

I ara, un petit homenatge a la inspiració del projecte: recordeu aquesta escena de Retorn al Futur II? Segur que sí… Amb quina aerotaula us quedeu: Lexus o McFly?

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu