Independència i nova vida amb un sofà de Le Corbusier


Casa Mariano és el suggerent nom d’aquesta vivenda, que neix el dia que una dona s’independitza dels seus fills i busca un nou començament només acompanyada pel seu sofà LC2 de Le Corbusier. Un projecte de Marcos Catalán i Victor Bergnes de las Casas, de Catalán & Bergnes Studio.

Una dona s’independitza dels seus fills i només s’enduu un moble: el sofà LC2 de Le Corbusier. La nova vida ha de començar a un entresòl de petites dimensions al centre de Barcelona i l’equip que integren Marcos Catalán i Victor Bergnes de las Casas tenen el repte d’aconseguir que sigui un espai que permeti gaudir de la màxima amplitud incorporant un programa d’habitatge mínim.

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (1)

El sofà de Le Corbusier es pren com a punt de partida per definir l’interiorisme. “Basant-nos en la seva estructura es dissenyen 3 mobles que articulen l’espai: cuina, armari i façana, disposats en forma d'”H” per organitzar un espai continu i fluid, sense passadissos ni portes”, expliquen des de l’estudi Catalán & Bergnes.

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (3)

“La façana, que pren el gruix suficient per contenir el bany i el safareig, converteix el conjunt en un moble calat que emmarca la relació de l’living amb la terrassa. Un estintolament permet tot això i fa possible incorporar l’exterior dins de l’habitatge.”

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (4)

“Un llenguatge per a donar unitat i caràcter a la intervenció”, afegeixen els autors del projecte. “Es descobreixen i mostren els materials que ja existien però que romanien ocults després enguixats i falsos sostres.”

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (5)

Els mobles també són una part essencial del projecte. “L’interiorisme segueix les mateixes pautes de disseny i es construeix des de la mateixa idea; fer evident l’esquelet que envolta i modula el contingut.”

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (6)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (7)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (8)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (9)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (10)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (11)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (12)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (13)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (14)

Casa Mariano - Catalán & Bergnes Studio (15)

Catalán & Bergnes Studio

Marcos Catalán
T. 600 582 361
www.marcoscatalan.com

Victor Bergnes de las Casas
T. 619 701 853
www.victorbergnes.com

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu