Magdas, l’hotel per a refugiats i turistes a Viena


Càritas Viena i l’estudi d’arquitectura AllesWirdGut han desenvolupat un nou concepte d’hotel. El Magdas és un allotjament per als turistes que visiten Viena i per a refugiats, que conviuen sota un mateix sostre.

Un hotel poc convencional que compta amb 78 elegants habitacions, disponibles per als viatgers que arriben a Viena, que compartiran l’hotel -i això és el que fa que el projecte sigui tan especial- amb joves refugiats que han arribat a la ciutat fugint dels seus països d’origen.

RUUM - Magdas Hotel - Viena

Amb el suport de Càritas, 25 joves que van arribar a Àustria com a refugiats han estat vivint aquí des de novembre de 2014. Per a ells, l’hotel és un lloc temporal on quedar-se, i per a alguns, també és un lloc de treball.

RUUM - Magdas Hotel - Viena

En paraules d’un dels responsables de Càritas a Àustria, Clemens Foschi, l’hotel és “una empresa social que connecta cultures i persones, que crea oportunitats i un lloc de trobada.”

RUUM - Magdas Hotel - VienaL’edifici és una construcció de la dècada dels 60, que s’ha conservat en la seva major part i que simplement s’ha renovat, adaptat i portat als estàndards de seguretat moderns.

RUUM - Magdas Hotel - VienaL’estudi AllesWirdGut ha optat per uns interiors que es basen en la senzillesa i l’elegància, per al que han recorregut a una paleta de colors suau i reduïda ia una decoració d’estil vintage.

RUUM - Magdas Hotel - VienaAl Magdas Hotel, el disseny d’interiors és una resposta a l’edificació existent, l’expressió d’un concepte arquitectònic i l’ús creatiu dels escassos recursos del projecte.

RUUM - Magdas Hotel - VienaL’hotel es va convertir en una realitat gràcies a una planificació intel·ligent i a una campanya de crowdfunding, i també perquè ha comptat amb uns patrocinadors que van veure el caràcter excepcional i innovador del projecte i la seva implicació social.

RUUM - Magdas Hotel - VienaLa participació de contractistes i proveïdors compromesos, així com la dels residents de la zona i els propis refugiats, en la construcció i el subministrament d’equips per a l’hotel parla de la dimensió social de l’arquitectura.

RUUM - Magdas Hotel - VienaEn el disseny dels espais interiors -vestíbul, restaurant i bar, habitacions d’hotel i apartaments- l’estudi AllesWirdGut ha utilitzat peces existents, objectes trobats i una barreja enginyosa d’elements.

RUUM - Magdas Hotel - VienaEl concepte reduït i elegant de cada espai queda accentuat amb els mobles escollits, peces amb un passat i una història. La botiga d’objectes de segona mà de Càritas va ser una font fonamental de mobiliari, ja que es van utilitzar les peces deixades pels antics residents i també les cedides per la població local.

RUUM - Magdas Hotel - VienaEl que abans eren armaris encastats s’han reconvertit en taules, tauletes de nit i penjadors de paret, per exemple. Les taules de treball dels estudiants de la St Pölten New Design University -el nou edifici va ser dissenyat per Alles WirdGut, i actualment hi tenen una càtedra- s’han adaptat per al vestíbul de l’hotel i el restaurant.

RUUM - Magdas Hotel - VienaEn breu, la planta baixa ampliarà les seves funcions: zona d’entrada, vestíbul per als hostes de l’hotel i una sala d’estar compartida, així com un bar i un restaurant per a visitants.

RUUM - Magdas Hotel - Viena (12) RUUM - Magdas Hotel - Viena (13) RUUM - Magdas Hotel - Viena (14) RUUM - Magdas Hotel - Viena (15) RUUM - Magdas Hotel - Viena (16) RUUM - Magdas Hotel - Viena (17) RUUM - Magdas Hotel - Viena (18) RUUM - Magdas Hotel - Viena (19) RUUM - Magdas Hotel - Viena

MAGDAS HOTEL

Laufbergergasse 12

1020 Viena

Àustria

www.magdas-hotel.at/en/home/

PROJECTE

Arquitectura: Johanna Aufner, de AllesWirdGut Architects.

Col·laboradors: Andrea Zuniga Espinoza, Simon Hobel.

Paisatgisme: 3:0 Landschaftsarchitektur.

Il·lustracions: AllesWirdGut.

Fotografies: © AllesWirdGut Architektur / Guilherme Silva Da Rosa.

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu