Un espai per a refrescar la ment i el cor… i els cabells


El  disseny dels interiors d’aquesta perruqueria és el millor regal que l’estudi Sides Core podia fer a un vell i estimat amic estilista. Embarcat en la nova aventura de començar un nou negoci, volia un espai on la gent, a banda d’aconseguir un tall de cabells, marxés amb el cor i la ment renovats.

El primer pas va ser buscar un espai adequat junts. I no va costar pas gaire, ja que el van trobar un petit local de 57 m2 just a la cantonada.

RE-EDIT és el nom d’aquest nou centre a Osaka (Japó), un espai que es pot modificar constantment, gràcies als miralls i prestatges que pengen amb ganxos i cordes del sostre.

La cadira entapissada és el model Softshell de Vitra, un disseny dels germans Ronan & Erwan Bouroullec. La blanca és l’Steelwood, que aquests dos dissenyadors van fer per a Magis.

S’ha mantingut la façana existent, tot i que l’han pintada de gris com a forma d’anunciar al veïnat que ja tenen un nou inquilí. L’interior no deixa de ser-ne una rèplica: una manera de desdibuixar el límit entre l’interior i l’exterior.

Per a trencar aquesta frontera entre el carrer i la perruqueria, s’han instal·lat unes cortines ben primes a les finestres, que serveixen alhora per a mantenir certa privacitat.

Les cortines difonen la llum natural que inunda el saló i creen una lluentor agradable. La lluminositat és tanta que es pot prescindir de la il·luminació artificial durant el dia.

Destaca el mostrador de fusta quasi sense tractar, que aporta la dosi de calidesa necessària per a compensar la fredor del paviment de ciment i la falta d’elements decoratius.

Una austeritat calculada que transmet calma i amb la què s’aconsegueix que els clients es relaxin al 100%.

Fotografies:Yoshiro Masuda

+ No hi ha comentaris

Afegeix el teu