Flyte, la bombeta que levita


La trobareu a Kickstarter, esperant la vostra aportació, però tot apunta a que ben aviat la trobarem a tot arreu. Flyte es una bombeta que levita, que flota gràcies a la força magnètica i que s’alimenta a través de l’aire.

Flyte funciona sense piles o bateria, ja que l’energia l’aconsegueix a través de l’aire, per inducció. El mòdul de potència sobre el que es coloca la bombeta va connectat a la corrent i li transmet una potència de 5V sense fils.

dog and flyte

Tal i com explica el seu dissenyador, Simon Morris, la transferència d’energia sense fils ha existit des dels temps de Nikola Tesla. La innovació que aporta Flyte consisteix en fer servir alguns dels descobriments de Tesla i combinar-los amb la levitació magnètica. El resultat? Un món màgic, ple de possibilitats.

El funcionament de Flyte és completament segur i inofensiu. Només cal colocar amb cura la bombeta sobre el centre de la base magnètica. Els LEDs es començaran a encendre i, alhora, la mà percep certa resistència cap amunt.

Quan la bombeta es col·loca exactament al centre de la base, se sent un alliberament suau. És llavors quan els electroimants acaben d’ubicar automàticament la bombeta en la seva posició correcta. Un cop deixada anar, ella mateixa bloqueja la seva posició, s’acaba d’encendre i comença a girar suaument.

Encendre-la i apagar-la és tan senzill com tocar la superfície de la base (disponible en fusta de roure, noguera i freixe), però això no farà que la bombeta deixi de levitar.


Dissenyada a Suècia, Flyte utilitza LEDs que, asseguren, tenen una vida útil de 50.000 hores, l’equivalent a tenir la bombeta encesa 12 hores al dia durant 11 anys.

Mireu aquest video i tot queda ben clar:

Podeu donar suport a aquest projecte i/o adquirir-ne’n una fins al proper 21 de maig. Tota la informació, a la web de Kickstarter.

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu