Aquells inspiradors anys 50: decoració i eclecticisme


Aquesta casa a Londres és tot un homenatge a l’arquitectura i la decoració dels anys 50, actualitzada amb notes contemporànies. El resultat és una vivenda eclèctica amb uns interiors atemporals, què en ocasions semblen vintage però que també es poden percebre com a actuals.

El primer que crida l’atenció d’aquesta casa a la zona de Spitalfields, és que no és com la resta. Mentre la majoria d’edificis de la zona són de l’època Georgiana (segle XVIII- principis del XIX), aquesta constitueix una de les primeres edificacions construïdes en aquesta àrea després de la Segona Guerra Mundial amb la clàssica arquitectura dels anys 50.

L’arquitecte Rupert Lowe i el seu equip van presentar a la parella diverses opcions, mentre que la propietària, l’Eleanor, va ser l’encarregada de triar alguns acabats. La interiorista Clare Pascoe, de Pascoe Interiors, va encarregar-se de moblar, decorar i definir el projecte d’interiorisme de la casa.

L’estudi d’arquitectura ha mantingut l’estructura original, un tret que dóna tot el caràcter a l’exterior de la casa. També ha ampliat les escales amb l’objectiu d’aconseguir uns interiors més lluminosos a les plantes inferiors.

Al primer pis trobem la sala d’estar, decorada amb un sofà Ercol y cadires d’Ole Wanscher de fusta de palissandre. Una de les parets s’ha recobert amb paper pintat de Cole & Son que reprodueix la imatge d’una estanteria d’una biblioteca.

Els dos dormitoris es troben a les plantes superiors. Al segon pis hi ha l’habitació de convidats, decorada amb paper pintat de color groc, el model Cow Parsley de Cole & Son. El llit de palissandre és una peça original de mitjans del segle XX d’Orange & Brown.

A la zona del vestidor s’han posat una clàssica cadira Eames, un sofà de Carl Malmsten i un armari de noguera. Totes són peces originals de mitjans del segle XX.

El dormitori principal es troba a la tercera planta i ofereix vistes dels carrers d’aquest barri de Londres. El llit, amb un capçal entapissat de Feather & Black s’acompanya d’unes tauletes de nit de fusta de palissandre dels anys 50. Als peus del llit, calaixeres de palissandre, i miralls i marcs vintage.

Les dimensions de l’habitació han permès optar per un vestidor, una zona oberta amb penjadors al descobert. La nota de color la posa la catifa, de Bazaar Velvet, i unes cadires de Kai Kristensen.

 

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu