Els arquitectes que van portar la llum a Nou Barris


Alventosa Morell Arquitectes, estudi que integren Josep Ma. Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell, és el responsable d’aquesta Casa CP, una vivenda al barri de Nou Barris de Barcelona de 476.65 m2. Un projecte amb una lluminositat absoluta i uns espais interiors diàfans, que afavoreixen la sensació d’amplitud i una calidesa nòrdica que han aconseguit gràcies a l’ús del blanc i de la fusta.

L’encàrrec es basava en el projecte d’un habitatge unifamiliar i un magatzem en un solar entre mitgeres envoltat de construccions de gran alçada que dificulten l’obtenció de llum natural i també una relació confortable amb l’entorn.


Un altre aspecte rellevant a l’hora de desenvolupar aquest projecte va ser el fet que l’únic carrer que dóna accés al solar és excessivament sorollós, fins al punt que arriba al nivell màxim de decibels que permet la normativa de la ciutat.


La solució a la que van arribar els arquitectes va ser que aquesta vivenda entre mitgeres establiria una diferència entre la zona de nit, que dóna al carrer, i el programa de dia, orientat al pati interior d’illa.


Els arquitectes han optat per un tractament extremadament compacte i diferenciat per preservar la intimitat i protegir del soroll diürn existent. D’altra banda, a l’interior d’illa han ideat una façana totalment oberta que es relaciona amb una nova i petita terrassa.


A partir d’un sistema de porticons plegables s’ha aconseguit la protecció davant l’excés de radiació solar i amb una successió d’espais verticals i lluernes zenitals s’ha garantit una llum natural contínua,molt sorprenent en una construcció entre mitgeres amb una profunditat edificable de 17 metres.

Fotografies: Adrià Goula

Constructora principal: Global Projects

Acabats de fusta i finestres de fusta: Soldevila Construcció i decoració en fusta.

Proyecte d’il·luminació: Viabizzuno Barcelona + Alventosa Morell Arquitectes.

+ No hi ha comentaris

Afegeix el teu