El que s’amaga sota la pell d’un diamant


L’hangar 16 de l’aeroport de Cannes Mandelieu (França), amb la seva espectacular façana en forma de diamants, ha estat premiat per l’associació francesa d’arquitectura AMO. El projecte, de Comte Vollenweider Architectes, s’inspira en el paisatge la vall inferior del Siagne.

L’associació francesa d’arquitectura i caps d’obra AMO ha reconegut aquesta infraestructura en la categoria de “Llocs de Treball d’Arquitectura i Medi Ambient “. Es tracta d’un guardó que posa en relleu l’eficiència, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient del projecte, que compleix amb les normatives més estrictes.

Destaca en especial la façana de vidre, en forma de “puntes de diamant”, que es composa de 403 piràmides de base triangular i 403 triangles plans i que ha fet a mida l’empresa Kawneer. A l’interior de l’hangar, la llum comparteix protagonisme amb una façana modelada amb panells de fusta, que atorguen moviment i ritme al complex arquitectònic.

 

+ No hi ha comentaris

Afegeix-hi el teu